De ultieme gids voor Labocosmetica: Een kijkje in de ongebruikelijke huidverzorging ingrediënten die u moet weten

Labocosmetica

Wanneer we aan het woord "cosmetica" denken, zouden de meesten van ons denken dat het verwijst naar producten die worden gebruikt om ons gezicht mooier of ons haar aantrekkelijker te maken. Terwijl sommige cosmetica juist bedoeld zijn om de huid te verfraaien. Labocosmetica is een term voor cosmetica die ingrediënten bevat die afkomstig zijn van planten in plaats van dieren. Deze cosmetica worden bestempeld als "plantaardig" en worden steeds populairder nu mensen zich steeds meer bewust worden van de effecten ervan op het milieu, de menselijke gezondheid en de ethische behandeling van dieren. Labocosmetica geven je allerlei voordelen, van het verhelderen van je huid, het verminderen van littekens en striae, het voorkomen van toekomstige puistjes, het hydrateren van een droge huid en zelfs het bestrijden van tekenen van veroudering zoals fijne lijntjes, rimpels en huidverslapping. In dit artikel laten we je kennismaken met in het laboratorium geteste plantaardige ingrediënten die je in je huidverzorgingsroutine kunt gebruiken voor verbluffende resultaten.

Wat zijn in het laboratorium geteste botanische middelen?

Labocosmetica zijn botanische middelen die in een laboratorium zijn getest om te zien of ze effect hebben op de huid. Botanica zijn plantenextracten die al sinds de oudheid worden gebruikt voor huidverzorging. Veel van deze ingrediënten werden echter niet grondig getest tot het einde van de 20e eeuw, toen er nieuwe methoden beschikbaar kwamen om ze te bestuderen. Tegenwoordig zijn veel in laboratoria geteste ingrediënten klinisch getest en is bevestigd dat zij de gezondheid van de huid en het lichaam kunnen verbeteren.

Laboratoriumproeven zijn nodig om te bepalen of een ingrediënt kan worden gebruikt als onderdeel van een huidverzorgingsproduct. Ingrediënten die in een laboratorium zijn getest, hebben vele stappen doorlopen om de veiligheid en doeltreffendheid te garanderen voordat ze worden goedgekeurd voor gebruik in cosmetica. Deze in het laboratorium geteste ingrediënten zijn geen kruidensupplementen die via de mond zijn ingenomen. Het zijn chemische verbindingen die zijn samengesteld voor uitwendig gebruik.

Hoe werken laboratorium geteste ingrediënten?

Lab-geteste ingrediënten bestaan uit chemische verbindingen die afkomstig zijn van planten. Deze verbindingen zijn niet identiek aan die in de bronplanten, maar ze bevatten wel dezelfde actieve bestanddelen. Dit betekent dat ze dezelfde voordelen hebben, zoals anti-aging, ontstekingsremmende, antibacteriële en anti-puistjes effecten.

De meeste in het laboratorium geteste ingrediënten werken door het verlagen van de niveaus van ontstekingsstoffen die kunnen leiden tot ontstekingen op de huid en in het lichaam. Dit betekent dat ze kunnen helpen een rode, jeukende of acnegevoelige huid te kalmeren. Ze kunnen ook overtollige olieproductie in de huid voorkomen, wat resulteert in minder puistjes en een minder vette huid.

Andere in het laboratorium geteste ingrediënten kunnen tekenen van veroudering zoals fijne lijntjes en rimpels tegengaan en toekomstige tekenen van veroudering zoals striae of huidverslapping voorkomen. Veel in het laboratorium geteste ingrediënten kunnen zelfs helpen het algemene uiterlijk van de huid te verbeteren, met inbegrip van de teint, textuur en helderheid.

Welke in het laboratorium geteste planten kunnen u helpen?

Veel laboratoriumgeteste ingrediënten zijn afkomstig van planten, en veel van de populairste komen uit de cannabisfamilie. Deze omvatten cannabidiol (CBD), dat afkomstig is van hennep; tetrahydrocannabinol (THC), dat voorkomt in cannabisplanten; en cannabidiolzuur (CBDA), dat wordt gewonnen uit de vrouwelijke cannabisplant.

In het laboratorium geteste ingrediënten afkomstig van planten kunnen ook plantenstamcellen, plantenextracten, aminozuren en mineralen zijn. Deze ingrediënten helpen de actieve bestanddelen af te geven en de huid te voeden.

In het laboratorium geteste plantenextracten kunnen worden gebruikt om de ingrediënten in huidverzorgingsproducten te activeren. Een serum kan bijvoorbeeld een vloeistof op waterbasis bevatten en een gel die is geactiveerd met plantenextracten, zoals aloë. Wanneer het serum en de gel op de huid worden aangebracht, activeren de extracten de ingrediënten in het serum, waardoor deze effectiever worden.

Conclusie

Labocosmetica zijn producten gemaakt met ingrediënten die in het laboratorium zijn getest en waarvan is aangetoond dat ze positieve effecten hebben op de huid. In het laboratorium geteste ingrediënten zijn bijvoorbeeld plantenextracten, stamcellen, aminozuren en mineralen. Dit maakt ze tot een geweldig alternatief voor producten op dierlijke basis, die meestal afkomstig zijn van dieren zoals schapenwol en eendenveren.

Lab-geteste ingrediënten zijn te vinden in diverse huidverzorgingsproducten, waaronder reinigers, vochtinbrengers, serums en maskers. Zoals met alle huidverzorgingsproducten is het belangrijk een dermatoloog te raadplegen voordat u een nieuw product probeert of uw huidige regime herziet.